Rondleiding in Hertog Jan Brouwerij Arcen

Beleef....... het gehele brouwproces.

Hertog Jan hoogstpersoonlijk gebrouwen
De man achter Hertog Jan, Gerard van den Broek, is in staat om perfectie te herkennen. Elke dag gebruikt hij al zijn zintuigen om zijn favoriete bier te brouwen. Hij ruikt of de hopbellen van goede kwaliteit zijn, kijkt kritisch naar de kleur en de samenstelling van de mout en het versuikeringsgehalte, proeft of de moutkorrels de gewenste zoetheid hebben en voelt of in de lagerkelders de juiste temperatuur is. Want brouwen doe je niet alleen met je verstand maar ook met je hart.

Hertog Jan Brouwerij
De historie van de brouwerij gaat terug tot 1915 en is door de jaren heen bewogen geweest. Begonnen als de Vriendenkring naar de huidige Hertog Jan Brouwerij, de bakermat van Hertog Jan.

De brouwerij
Door 14 medewerkers wordt in Arcen 40.000 hectoliter bier uit eigen bron gebrouwen. De bieren die gebrouwen worden zijn: Hertog Jan Dubbel, Hertog Jan Tripel, Hertog Jan Grand Prestige, Hertog Jan Pils, Hertog Jan Oerblond, Hertog Jan Karakter en Hertog Jan Weizener.

Ook brouwen de brouwers diverse seizoensbieren zoals: Hertog Jan Lentebock en Hertog Jan Herfstbock

De rondleiding
Bij binnenkomst in de brouwerij mogen de bezoekers proeven van het water uit eigen bron, dat uit 45 meter diepte wordt opgepompt. De route gaat verder via de moutzolder waar men aan de diverse mouten en hop kan ruiken en voelen.

De rondleiding gaat langs de kuiperij, gistkelders, lagerkelders, filtrage naar de bottelarij. De bottelarij bestaat uit twee delen. In de eerste worden de blikken Hertog Jan van 5 liter afgevuld, 240 blikken per uur.

In de tweede krijgt men een perfect idee hoe de diverse flessen, 30 cl., 50 cl. en 75 cl. gevuld worden door een zeer moderne vullijn. U zult versteld staan van de robot.

Hierna gaat de route naar de oude kelders van de brouwerij. Hier liggen de flessen Grand Prestige te rijpen en worden na jaren liggen alleen maar lekkerder. Even het trapje op en u staat in het bezoekerscentrum. Hier eindigt de rondleiding.

De rondleidingen, die plaats vinden van dinsdag t/m zaterdag, op zaterdag wordt ook gebrouwen, kunnen alleen geboekt worden via tel. 077 473 6080.

Reserveren is gewenst. De Hertog Jan Brouwerij ligt aan de Kruisweg te Arcen en is zeker een bezoek waard.
 

Hertog Jan Proeverij
Na de rondleiding bezoekt u de Hertog Jan Proeverij voor een heerlijk glas bier met eventueel een lekker bierhapje.

http://www.hertogjan.nl

Terug